Waarom Puro wijnen?
  • Caracterroir
  • Snelle levering
  • Exclusieve wijnen
  • Kwaliteit
Puro Wijnen
Herenweg 9
8300 Knokke-Heist
+32 (0) 50 66 52 24
info@wijnenpuro.be

Domaine Bouchié-Chatellier

Niet ver van het hart van Frankrijk en Sancerre, liggen de wijngaarden van Pouilly-sur-Loire. Administratief behoort Pouilly tot de Bourgogne, maar we rekenen dit wijngebied uiteraard tot die van de Loire. Een deel van de wijngaarden van Domaine Bouchié liggen op het hoogste punt van het dorpje Saint-Andelain. Van daar heb je een van de mooiste uitzichten over het Loiredal en tevens de beste wijngronden met veel vuursteen en kalk. De buurman is niemand minder dan Didier Dagueneau.

De basis voor dit bedrijf werd gelegd door Robert Poirier. Hij richtte Domaine de La Renardière op. De naam betekent vossenhol; vossen komen veel voor in de bossen verderop. Robert was een pionier in dit gebied en introduceerde onder andere een nieuwe snoeimethode. Hij maakte de hellingen vrij om nieuwe wijngaarden aan te leggen op de beroemde Kimmeridgian kalksteenbodem. En bovendien deed hij aan goede marketing voor zijn wijnen. Hij opende de wijnbar “Au Pouilly” in Nevers. Eugene Bouchie kocht iets later ook een wijngaard op dezelfde heuvel en zoals dat gaat met buren, trouwde begin 1900 de buurjongen met het buurmeisje. Zo kwam het huidige domein tot stand.

Arnaud Bouchié is nu de 4e generatie van wijnmakers op dit domein. De familie bezit in totaal 25 hectare met vooral Sauvignon Blanc en een klein deel oude stokken Chasselas Doré (alleen voor lokale consumptie). Het bedrijf heeft een zeer modere wijnkelder, de wijn wordt niet overgepompt, maar vloeit natuurlijk naar een lager niveau. Het wijn maken zelf gebeurt zo natuurlijk mogelijk met een minimaal gebruik van sulfiet.