Waarom Puro wijnen?
  • Caracterroir
  • Snelle levering
  • Exclusieve wijnen
  • Kwaliteit
Puro Wijnen
Herenweg 9
8300 Knokke-Heist
+32 (0) 50 66 52 24
info@wijnenpuro.be

Château Revelette – Le Grand blanc 2019

Château Revelette – Le Grand blanc 2018

€27,99

Herkomst Frankrijk
Jaargang 2014
Type wit
Streek Provence
Domein Château Revelette
Wijnmaker Peter Fischer
Inhoud 75cl
Druif 65% Chardonnay 20% Roussanne 15 % Sauvignon Blanc
Serveertip Grietfilet / Zeeuwse mossel / prei / spinazie / krielaardappelen / curry

Categorieën: ,

Productbeschrijving

Als u Provence associeert met slechte rosé, dan verras ik u ongetwijfeld door te stellen dat er in Provence rode wijnen worden gemaakt die tot de meest onderschatte wijnen van Frankrijk behoren. Zoals Château Revelette, eigendom van een Duitser, Peter Fisher. Hij studeerde in Californië, aan de faculteit oenologie van de wereldvermaarde Davis University. En kwam dan naar Provence om er zijn eigen wijndomein op te richten.

Hij koos voor biologische wijnbouw, en voor een van de koelere terroirs van deze streek met kalk in de bodem: in Jouques. Niet toevallig de streek van Domaine Richeaume en Château Simone, ook twee van de beste Provençaalse domeinen.

Door die combinatie van een zuiderse streek en een koeler terroir krijg je die combinatie waar wijnliefhebbers zo naar verlangen: de rijpe volheid van de zon, en de minerale fraîcheur van de aarde.

Daarnaast gebruikt Fisher een combinatie van druivenrassen die in Frankrijk zelden voorkomt: cabernet sauvignon en syrah. Weinigen weten dat cabernet sauvignon goed gedijt in Provence (en ook nog verder naar het zuiden toe). Dat komt wellicht omdat ze gedurende lange tijd niet toegelaten was in de appellatie Coteaux d’Aix en Provence. Die regel is echter versoepeld omdat het stilaan gênant werd dat de beste wijnen de naam van de appellatie niet op hun etiket mochten zetten. Nu is tot 20% toegelaten. Vandaar dat Fisher zijn basiswijn onder de appellatie Coteaux d’Aix en Provence op de markt kan brengen. Maar voor zijn topwijn gebruikt Fisher méér cabernet sauvignon dan toegelaten, waardoor die ook als “vin de pays” door het leven moet.
Bron: Bruno Verspauwen

Ben je 18 jaar of ouder?

Voer je geboortedatum in

- -