Beschrijving
Olivier Jullien groeide op in de wijngaarden van zijn ouders en zag hoe het gebied langzaam overgenomen werd door grote producenten die goedkope wijn produceerden.
De jonge generatie verloor zo hun interesse in de wijnbouw.
Als een van de weinigen zag Olivier Jullien potentie in kwaliteitswijnen uit de Languedoc.
Hij deed een studie oenologie en nam na het behalen van zijn diploma in 1985 het familiedomein over van zijn ouders.
Terrasses de Larzac ligt aan de voet van het Cevennes plateau ten noorden van Montpellier en is zo steil dat de wijnstokken op terrassen zijn aangeplant.
De bodem bestaat voornamelijk uit klei en kalksteen.
Om de kwaliteit van zijn wijnen te verbeteren is hij overgegaan naar een geheel biodynamische productie.
Hij gelooft in de diversiteit van de natuur. Zo heeft hij delen van zijn wijngaarden gerooid en er bomen en planten voor teruggezet om de balans in de bodem te verbeteren.
Hij gebruikt alleen natuurlijke middelen en behandelt de wijngaarden op basis van de stand van de maan.
Olivier heeft in het verleden veel geëxperimenteerd op het gebied van wijn maken.
Zo heeft hij bijvoorbeeld ooit de alcoholische fermentatie gedaan met hele trossen, een keer helemaal geen sulfiet gebruikt, 100% nieuw eikenhout gebruik en het jaar daarna helemaal geen. Kortom, hij is altijd op zoek naar verbetering en vernieuwing.
Bron: De Logie