Waarom Puro wijnen?
  • Caracterroir
  • Snelle levering
  • Exclusieve wijnen
  • Kwaliteit
Puro Wijnen
Herenweg 9
8300 Knokke-Heist
+32 (0) 50 66 52 24
info@wijnenpuro.be

Château de Selle Domaines Ott rosé 2023

 37,99

Herkomst Frankrijk
Jaargang 2016
Type rosé
Streek Provence – Frankrijk
DomeinChâteau de Selle, Domaines Ott
Wijnmakers Domaines Ott
Inhoud 75 cl
Druif 40% Grenache, 30% Cinsault, 15% Cabernet Sauvignon, 10% Syrah

Artikelnummer: 02033 Categorieën: ,

Beschrijving

In 1896 had Marcel Ott, een landbouwingenieur uit de Elzas met een grote pioniersgeest, het idee om een groot wijndomein uit te bouwen in de streek van Cavalaire. Het was echter vanaf 1912 op het Château de Selle, de Clos Mireille aan de rand van de zee en later in Château Romassan, eveneens in de Var, dat het grote avontuur van de familie zich afspeelde. Lange jaren van gduld en inspanning!
Voor om het even welk domein komt het erop aan om de bodem te bedwingen. Maar hier zijn de teeltprincipes die gevolgd worden, en die uitgaan van een diep respect voor de natuur, wel heel strikt. En dat leidt tot het ontstaan van wijnen met uitzonderlijke kwaliteiten. Vanaf 1930 begon de rosé “Coeur de Grain” de grenzen over te trekken en tegenwoordig geven de elegante en prestigieuze cru’s van de Ott-domeinen present aan de meest befaamde tafels van de hele wereld.
Het gamma Ott is voornamelijk gekend voor zijn wijnen als Château de Selle rosé “Coeur de Grain”, Clos Mireille “Blanc de Blancs” en Château Romasson, een rode Bandol. Niet te vergeten zijn ook “Les Domaniers”, afkomstig van de oude wijnstokken, wijnen van een prijsvriendelijke topkwaliteit!

 

Om de website van Puro wijnen te bezoeken, moet u de wettelijke leeftijd van 18 jaar hebben. Bent u ouder dan 18 jaar?