Beschrijving
Château Pesquié is hét toonaangevende voorbeeld van de Cotes du Ventoux. De getalenteerde keldermeester Alexandre en zijn broer Frédéric, verantwoordelijk voor commercie, zijn de derde generatie die de scepter zwaait op dit fraaie Château. De wijnen worden wereldwijd geroemd om hun boeiende textuur, levendige zuiverheid, fruitige aroma’s en fluwelen tannines. Terrasses Rouge is een blend van 70% Grenache en 30% Syrah. Terrasses Blanc bestaat uit 75 % Viognier, 15% Rousanne en 15% Clairette. Quintessence bestaat uit 80% Syrah en 20% Grenache en wordt alleen geproduceerd in grote jaren. Artemia wordt in zeer kleine hoeveelheden gemaakt van de oogst van dé twee top wijngaarden; 60 jaar oude Syrah en van de druiven van meer dan 80 jaar oude Grenache wijnstokken.
Gedomineerd door het schitterende gerenoveerde 18e eeuwse Provençaalse huis is Pesquié hét voorbeeld van de appellation. Dat Edith en Paul Chaudiere bezeten zijn van hun vak blijkt al meteen uit de kelders van topkwaliteit waarin men zich even in de Napa Valley waant. De 72 hectare wijngaarden in een straal van max. 5 km rondom het château in Mormoiron zijn geplant in zeer kiezelhoudende bodem die wijnen geven met een grote expressie en structuur. Terrasses komt van het Latijnse woord terras, dat een stuk grond betekend. De Côtes du Ventoux regio wordt gekenmerkt door heuvels en valleien. Om het beste uit de grond te halen moesten druivenverbouwers en landbouwers, terrassen aanleggen op de heuvels voor het beste resultaat. Vandaag de dag, zijn er in het landschap van de Provence nog steeds eeuwenoude olijfbomen te vinden op terrassen die “restanques” of “rébangués” genoemd worden. Paul en Eith Chaudière heb de naam Terrasses gekozen om een hommage te brengen aan het landschap van de Provence waar hun voorvaderen door de jaren heen hard aan hebben gewerkt.