Waarom Puro wijnen?
  • Caracterroir
  • Snelle levering
  • Exclusieve wijnen
  • Kwaliteit
Puro Wijnen
Herenweg 9
8300 Knokke-Heist
+32 (0) 50 66 52 24
info@wijnenpuro.be

Chardonnay ‘Grassnitzberg’ 2017 Weingut Polz

Chardonnay ‘Grassnitzberg’ 2017 Weingut Polz

€23,99

Herkomst Oostenrijk

Jaargang 2017

Type wit

Streek Sudsteiermark

Domein Weingut Polz

Wijnmakers Erich en Walter Polz

Inhoud 75cl

Druif chardonnay

Serveertip fijnste gerechten met kabeljauw

Categorie:

Productbeschrijving

Erich en Walter Polz – broer Reinhold Polz, Managing Director en Christoph Polz, de eigenaar, de wijnmaker, zijn de vier pijlers van succes.

Het landgoed van Erich & Walter Polz is gelegen in een van de mooiste plekjes van Südsteiermark. De geologische samenstelling van de bodem, vele uren zon en goed verdeelde regenval zijn ideale omstandigheden voor de wijnbouw. De kwaliteit van een wijn is afhankelijk van de welwillendheid van de natuur.

Polz combineert kwaliteit, ervaring en emotie.

Het is de ervaring die is opgedaan in decennia, duurzaam denken en handelen volgend compromisloze kwaliteitsnormen. Daardoor zijn karakteristieke goed geoogste wijnen te vinden op het domein. De naam Polz staat voor vele generaties die beschikken over een terroir die bijna met de hand is uitgewerkt. Ervaar de passie en liefde voor detail in het glas.

De afzonderlijke lagen Grassnitzberg
Muscat, Hochgrassnitzberg – Sauvignon Blanc en Obegg – Chardonnay liggen direct aan de wijnmakerij, Theresienhöhe – Sauvignon Blanc en Chardonnay 40 km ten noordwesten ligt in Sausal en behoren tot de top locaties in het zuiden van Stiermarken.

Terroir, het hart van elke individuele laag
De terroir van elk van deze afzonderlijke lagen is de complexe combinatie van de druif, geologische bodemgesteldheid, neerslag, microklimaat en het karakter van de wijnmaker.

Afzonderlijke lagen en hun gronden in Südsteiermark
Mergel op Grassnitzberg, leisteen op de Theresienhöhe en Shell op de twee Topeinzellagen van Polz – Hochgrassnitzberg en Obegg vormen de basis voor buitengewone wijnen.