Waarom Puro wijnen?
  • Caracterroir
  • Snelle levering
  • Exclusieve wijnen
  • Kwaliteit
Puro Wijnen
Herenweg 9
8300 Knokke-Heist
+32 (0) 50 66 52 24
info@wijnenpuro.be

Weingut Kolkmann – Grüner Veltliner ‘Fruchtspiel’ 2023

 10,99

Herkomst Oostenrijk

Jaargang 2018

Type wit

Streek Wagram

Domein Weingut Kolkmann

Wijnmakers Horst en Gherard Kolkmann

Inhoud 75cl

Druif Grüner Veltliner

Serveertip Aperitief, frisse salades met bvb asperges, maatjes, gerookte vis, sashimi,…

 

Artikelnummer: 16011 Categorieën: ,

Beschrijving

Weingut Kolkmann: de minerale lössbodem (een mengsel van zand, klei en fossielen) vertaalt zich in een lichte, fruitige en vooral verfrissende wijn.  In de neus veel citrusfruit en vleugje witte peper. Dit is zo’n Grüner Veltliner die je heerlijk laat tintelen.  De aperitiefwijn bij uitstek!

De druiven worden koel behandeld voor de vinificatie teneinde de fruitigheid en de frisheid maximaal te koesteren. Er wordt zo weinig mogelijk gebruik gemaakt van pompen. Vinificatie en opvoeding op inox cuves met temperatuurcontrole

De wijnregio Wagram, ten noordwesten van Wenen, strekt zich uit op een plateau over een afstand van 30 km langs de linkeroever van de Donau en omvat 2451 ha aan wijngaarden. Vroeger noemde deze regio Donauland. De diverse geologische lagen en de klimatologische omstandigheden maken van de Wagram een modelwijnstreek. De bodem is rijk aan mineralen en fossielen, de overblijfselen van een prehistorisch meer. Warme, zonnige dagen afgewisseld met koele nachten staan garant voor fruitige en tegelijk elegante wijnen. De meest aangeplante druivensoorten voor wit zijn de grüner veltliner en de riesling terwijl voor rood zweigelt en spätburgunder (pinot noir) aan de macht zijn.
Drie generaties waren actief bij dit familiedomein. Vandaag staan Horst en zijn neef Gerhard Kolkmann aan het roer, bijgestaan door Sandra, Marianne en Andrea Kolkmann, een goeie mix van jong en oud. De familie maakt wijn met het grootste respect voor de traditie maar hanteert eveneens de meest moderne vinificatietechnieken. Ze bewerken 30ha aan wijngaarden die gelegen zijn op 60 km van Wenen. Meest aangeplant is de grüner veltliner maar ze maken ook wijnen van de riesling en de zweigelt.

Om de website van Puro wijnen te bezoeken, moet u de wettelijke leeftijd van 18 jaar hebben. Bent u ouder dan 18 jaar?