Waarom Puro wijnen?
  • Caracterroir
  • Snelle levering
  • Exclusieve wijnen
  • Kwaliteit
Puro Wijnen
Herenweg 9
8300 Knokke-Heist
0474 82 02 49
info@wijnenpuro.be

Fin Cabernet Franc 2018 Bodega Fin del Mundo

Fin Cabernet Franc 2018 Bodega Fin del Mundo

€10,81

Name Range Discount
Wijndegustatie 12 - 120 10 %

Serveertip Wild: fazant/patrijs/opgevulde kalkoen, wildstoofpotjes
Type rood
Herkomst Argentinië
Streek Patagonië
Jaargang 2018
Druif Cabernet franc
Inhoud 75cl
Domein Bodega del Fin del Mundo
Wijnmakers Marcelo Miras en Michel Rolland

Name Range Discount
Wijndegustatie 12 - 120 10 %

Productbeschrijving

Dieprode kleur met in de neus aroma’s van rood fruit en bessen met een ondertoon van zachte kruiden. Vriendelijke en fruitig in de mond met elegante tannines. Perfect uitgebalanceerde wijn met een lange, fruitige finale.

Bodega del Fin del Mundo in Patagonië, Argentinië is omgeven door een barre woestijn. Visie, lef, kapitaal en cutting edge technologie zorgen voor wijngaarden en installaties die druiven van topkwaliteit transformeren in grote wijnen. Het is niet verwonderlijk dat ‘calidad’, ‘kwaliteit’ hier het toverwoord is.

870 hectares aan uiterst gezonde wijngaarden in de Patagonische woestijn op bodems van zand en steen en rotsen. Een verscheidenheid aan zowel witte als aan rode druivensoorten. Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Pinot Noir, Tannat, Cabernet Franc en Syrah in rode variëteiten en Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon en Viognier in wit. Zeer divers.

De wijngaarden werden aangeplant vanaf 1999. Via drukirrigatie met water afkomstig uit de Neuquén rivier, een rivier bestaande uit smeltwater afkomstig van het Andes gebergte, worden de arme bodems gevoed. Een temperatuursverschil van meer dan 20°C tussen dag en nacht, technologie, gebruik maken van het spectaculaire Patagonische terroir, alles is aanwezig om de honger naar kwaliteit te stillen. En de oogst, die vindt plaats in de maanden februari tot april.

Intense zonnenstralen aan de bijna immer heldere hemel zorgen voor een perfecte afrijping van de druiven. Lage vochtigheid en schaarse regenval houden de wijngaard buitengewoon gezond. Druiven met een zeer goede balans die kleur, aciditeit, aroma’s en structuur aan de wijnen geven. Wijnen met een persoonlijkheid en consistente stijl.

Traditionele vinificatie met maceratie gedurende 22 dagen, volledige malolactische fermentatie. Opvoeding in inox tanks, 10% van de wijn rijpt 6 maanden op eikenhouten vaten.