Waarom Puro wijnen?
  • Caracterroir
  • Snelle levering
  • Exclusieve wijnen
  • Kwaliteit
Puro Wijnen
Herenweg 9
8300 Knokke-Heist
+32 (0) 50 66 52 24
info@wijnenpuro.be

Charlotte en Niels

Eigentijdse kijk op de klassieke wijnwereld

2010, piepjong, verliefd op elkaar en verliefd op wijn, sommeliers en ambitieus. Puro Wijnen start op als droom die werkelijkheid wordt voor Charlotte en Niels. Duidelijk doel voor ogen, kwalitatieve wijnen naar de gastronomie en op tafel zoals wij het zien. Kwaliteit voorop vullen we ons assortiment aan en werken we dagelijks aan een uitgebreid portfolio. Het selecteren en importeren van wijnen is een verhaal van smaak, vriendschap, doorbijten en communicatie. Wij voelen ons de ambassadeurs van de wijnmakers die wij vertegenwoordigen.

2018, een doorbraak voor Puro, we verhuizen naar een groter pand op ’t Walletje in Knokke met plaats voor al onze  dromen en ambities, mensen zijn er dagelijks welkom in de shop en in het degustatieruimte.

Charlotte, spring in t veld, stille genieter, foodie en outdoor lover deelt haar passie voor wijnen nog steeds in de topgastronomie want voor haar zijn de functionaliteit en service van levensbelang. Samen met de liefde voor haar kids. Op de wedstrijd ‘Eerste sommelier van België 2018’ presteerde ze zo goed dat ze uitgeroepen werd als beloftevolle sommelier. Een challenge laat ze nooit liggen.

Niels, diplomatisch, charisma, fijnproever en doorzetter. Elke dag op post om zijn klanten de beste service te geven, op de baan, in het magazijn, in de shop, maar vooral in zijn hoofd een doordenker. Houd van het jagen op ‘gezochte’ domeinen, exclusieve flessen en inventariseren van bestaande kelders. Maar het meest van …. Charlotte.

Graag stellen wij u graag aan enkele van onze vrienden voor,

De bende uit de Loire Denis Jamain, Louis-Benjamin Dagueneau, Aurélien Révillot,…

De woeste Franse jongens en meisjes uit het zuiden Olivier Pithon, Château Revelette, Domaine Courbissac, Château Des Tours, Château Pesquié, Château La Négly, Domzine Saint Sylvestre, Domaine Mas Jullien, Domaine Tempiers, Château Simone,…

De toppers uit Bourgogne, Domaine Comtes Lafon, Henri Boillot, V. Dauvissat, Maison Trenel, JM Roulot, V. Latour, JM Guffens,…

Klassebakken uit Bordeaux, Italiaanse hengsten als Icario en Falesco.

Zwoele Spanjaarden Bodegas Langa, Sierra Cantabria, Carchelo,.. Ook onze Portugese vrienden niet vergeten, Quinta de Chocapalha, en Conceito. Finesse en frisheid uit Oostenrijk van Ecker-Eckhof en Polz. Vrouwelijk Duits vakmanschap van Kühling-Gillot.

We helpen u graag verder met al u wijnwensen,

Bedankt voor u bezoek aan onze website,

Charlotte en Niels De Sonville-Crul

Opening Puro Wijnen © Jürgen de Witte

Opening Puro Wijnen © Jürgen de Witte

 

 

Om de website van Puro wijnen te bezoeken, moet u de wettelijke leeftijd van 18 jaar hebben. Bent u ouder dan 18 jaar?