Waarom Puro wijnen?
  • Caracterroir
  • Snelle levering
  • Exclusieve wijnen
  • Kwaliteit
Puro Wijnen
Herenweg 9
8300 Knokke-Heist
+32 (0) 50 66 52 24
info@wijnenpuro.be

Charlotte en Niels

Eigentijdse kijk op klassieke wijnwereld

2010, piepjong, verliefd op elkaar en verliefd op wijn, sommeliers en ambitieus. Puro Wijnen start op als droom die werkelijkheid wordt voor Charlotte en Niels. Duidelijk doel voor ogen, kwalitatieve wijnen voor de gastronomie en thuis op tafel. Kwaliteit is onze beste reclame en zo vullen we ons assortiment aan en werken we dagelijks aan een uitgebreid portfolio. Het selecteren en importeren van wijnen is een verhaal van smaak, vriendschap, doorbijten en communicatie. Wij voelen ons de ambassadeurs van de wijnmakers die wij vertegenwoordigen.

2018, een doorbraak voor Puro, we verhuizen naar een groter pand op ‘t Walletje in Knokke met plaats voor al onze dromen en ambities, mensen zijn er dagelijks welkom in de shop en in de degustatieruimte.

Charlotte, spring in ‘t veld, stille genieter, foodie en outdoor lover deelt haar passie voor wijnen nog steeds in de topgastronomie want voor haar zijn de functionaliteit en service van levensbelang. Samen met de liefde voor haar kids. Een challenge laat ze nooit liggen, zo werd ze finaliste van de wedstrijd ‘Beste Sommelier van België 2020’.

Niels, diplomatisch, charismatisch, fijnproever en doorzetter. Elke dag op post om zijn klanten de beste service te geven, op de baan, in het magazijn, in de shop, maar vooral in zijn hoofd een doordenker. Houdt van het jagen op ‘gezochte’ domeinen, exclusieve flessen en inventariseren van bestaande kelders. Maar het meest van …. Charlotte.

Graag stellen wij u graag aan enkele van onze vrienden voor,

De bende uit de Loire Denis Jamain, Reuilly, Maltaverne, Gibault, Daguenau,…,Champagne Pougeoise, 1er Cru, Vertus,Lionel Osmin, Sud-Ouest.

De woeste jongens en meisjes uit de Languedoc Olivier Pithon, Ch. Revelette, Domaine Courbissac, Ch. Des Tours.

De toppers uit Bourgogne, Boillot, Dauvissat, Trenel, Roulot, Latour, Guffens,…

Klassebakken uit Bordeaux, Italiaanse hengsten als Icario uit Montepulciano en frisse als Skok.

Zwoele Spanjaarden Bodegas Langa, Sierra Cantabria, Carchelo,.. Ook onze Portugese vrienden niet vergeten, Chocoapalha, en Conceito. Delicate wijnen en finesse uit Oostenrijk, Ecker-Eckhof, Polz. De Duitse toppers van Kuhling-Gillot.

We helpen u graag verder met al uw wijnwensen,

Bedankt voor uw bezoek aan onze website,

Charlotte en Niels De Sonville-Crul

Wijnhandel knokke – Wijnwinkel Knokke

Opening Puro Wijnen

Opening Puro Wijnen