Waarom Puro wijnen?
  • Caracterroir
  • Snelle levering
  • Exclusieve wijnen
  • Kwaliteit
Puro Wijnen
Herenweg 9
8300 Knokke-Heist
+32 (0) 50 66 52 24
info@wijnenpuro.be

Domaine Vincent Latour Chassagne Montrachet ‘Les Benoites’ 2022

 56,99

Serveertip visgerechten in room, gebakken zeetong, kreeft
Type wit / vol
Herkomst Frankrijk
Streek Bourgogne
Druif chardonnay
Inhoud 75cl
Domein Vincent Latour
Wijnmaker Vincent Latour

Artikelnummer: 11134 Categorieën: ,

Beschrijving

Wijnmaker: Vincent Latour De familie Latour maakt al sinds 1792 wijnen in de Bourgogne. Vincent Latour kocht het bedrijf van z’n vader in 1988. In 2009 werd Vincent uitgeroepen tot beste Jonge wijnmaker in de Côte de Beaune en Côte de Nuits.

Vincent Latour is ambitieus gedreven op weg naar het hoogste niveau, daarbij gesteund door bijzonder goede druiven verkregen uit lage rendementen. Wellicht ouderwets maar onmiskenbaar van grote invloed op die kwaliteit zijn ook de stoksoorten die staan aangeplant, ze produceren trossen met kleine druifjes, terwijl tegenwoordig veel nieuwe stoksoorten grote druiven leveren.

Vinificatie: De druiven worden manueel geoogst en daarna zachtjes geperst met een gedeelte van de druiventrossen ontrist. De fermentatie heeft plaats in houten eiken vaten van 600L. De rijping van de wijn is gedurende 12 maanden ook in houten vaten en 4 à 6 maanden in inoxen vaten. Ze doen geen ‘bâtonnage’, d.w.z. het oproeren van de droesem in de vaten.

Wijnbeschrijving: Goudgele kleur. Zeer fijne en elegante aroma’s in de neus. Bloemig en aroma’s van vanille en hints van honing. Zeer elegant en puur in de mond met een verfijnde en langdurige afdronk.

Wijn en gerecht: Wijn om van te genieten, visgerechten in room, gebakken zeetong, kreeft,…

Om de website van Puro wijnen te bezoeken, moet u de wettelijke leeftijd van 18 jaar hebben. Bent u ouder dan 18 jaar?