Waarom Puro wijnen?
  • Caracterroir
  • Snelle levering
  • Exclusieve wijnen
  • Kwaliteit
Puro Wijnen
Herenweg 9
8300 Knokke-Heist
+32 (0) 50 66 52 24
info@wijnenpuro.be

Domaine Le Vieux Donjon Châteauneuf-du-Pape 2021

 42,99

Met 75% is de fruitige Grenache onbetwist de leider van het stel in de Le Vieux Donjon rood, gesteund door 10% Mourvèdre, 10% Syrah en 5% Cinsault. Het lijdt geen twijfel dat deze zuivere en getextureerde rode wijn wordt gedreven door zijn terroir.

Artikelnummer: 07022 Categorieën: ,

Beschrijving

Domaine Le Vieux Donjon Châteauneuf-du-Pape is al vele generaties in handen van de familie Michel. In de jaren 1900 produceerde het landgoed druiven die de familie in bulk verkocht. In die tijd was wijnbouw niet de hoofdactiviteit van het huis want de familie Michel maakte toen ook vaten. Aan het eind van de jaren zeventig trouwde wijnmaker Lucien Michel met landbouwingenieur Marie-José Michel. De wijngaarden van het domein Le Vieux Donjon werden uitgebreid tot 13 hectare. Lucien verzorgt het werk in de kelder en Marie-José op de bureau. Zij bottelden hun hele productie in het begin van de jaren tachtig en verkochten 95% van hun wijn voor de export. Hun dochter Claire Michel kwam in 2007 op het domein en haar broer François volgde in 2013. Nu de overgang verzekerd is zijn Lucien en Marie-José Michel in 2013 met pensioen gegaan.

De wijnen van Le Vieux Donjon behoren tot de mooiste, elegantste en meest consistente in Châteauneuf-du-Pap. Deze productie zou als model moeten dienen voor jonge wijnmakers die verfijnde, niet alleen imposante Châteauneuf-du-Pape willen produceren. Lucien Michel is een nauwgezette en getalenteerde wijnmaker die geleidelijk plaats heeft gemaakt voor zijn twee kinderen. Claire die in 2007 is aangekomen en haar broer François die landbouwingenieur van opleiding is in 2012. Deze nieuwe generatie zet op harmonieuze wijze de stijl voort die de reputatie van het domein heeft gemaakt. De wijnen worden gevinifieerd in betonnen cuve’s van 70HL en gerijpt in imposante houten foudres eveens van 70HL zo is er voor elke betonnen cuve een foudre voorzien en wordt de wijn via zwaartekracht van de cuve naar de foudre overgeheveld. De rode wijnen zijn slechts gedeeltelijk ontsteeld wat niet belet dat ze delicaat zijn. Het domein bezit wijngaarden in enkele van de mooiste terroirs van de appellation (8 hectare in Pied Long, mooie percelen in Cabrières, Rayas, Cristia, Pied de Baud, Bois de Boursan, Le Mourre de Gaud)

Om de website van Puro wijnen te bezoeken, moet u de wettelijke leeftijd van 18 jaar hebben. Bent u ouder dan 18 jaar?