Waarom Puro wijnen?
  • Caracterroir
  • Snelle levering
  • Exclusieve wijnen
  • Kwaliteit
Puro Wijnen
Herenweg 9
8300 Knokke-Heist
+32 (0) 50 66 52 24
info@wijnenpuro.be

Viognier ‘Paradou’ Château Pesquié 2019

 7,99

Herkomst Frankrijk

Type wit

Streek Provence

Domein Paradou

Wijnmakers Alexandre & Frédéric Chaudière

Inhoud 75cl

Druif voignier

Serveertip gegrilde sardines met tomaten variëteiten

Uitverkocht

Artikelnummer: 07031 Categorieën: ,

Beschrijving

Alexandre & Frédéric Chaudière komen uit een familie die al generaties wijn maken op de Château Pesquié in de Ventoux, ten zuiden van het Rhône dal. In 2005 zagen ze een nieuwe uitdaging en creëerde ze het domein luisterend naar de naam ‘Paradou’. Deze twee dertig jaar oude broers hebben hun passie voor wijn altijd gedeeld. Alexandre bepaalde al sinds kinds af aan dat hij wijnmaker zou worden en hij studeerde wijnbouw en oenologie in Mâcon, hij werkte in top regio’s (Rheingau, Châteauneuf-du-Pape, Australië, Côte-Rôtie, enz.) om een solide ervaring als wijnmaker op te bouwen.

Na het behalen van zijn Bachelors in filosofie en geschiedenis brengt Frédéric een iets andere visie op het domein. Het is dan ook de marketing dat volledig zijn domein is. Het project begon in de Luberon, maar na verloop van tijd besloten de Chaudière-broers om de appellatie vaarwel te zeggen. Zo kunnen ze volledig vrij wijn maken ‘fris en sexy’.

Paradou betekent in het zuiden van Frankrijk: oude molen.

Paradou behoort tot de familie Chaudière en is de Guest House van Château Pesquié. Het is een oude molen, die uit de 12e tot de 13e eeuw aan de oever van de rivier de Auzon dateert. Het behoorde tot de Guilhem de Pascalis, Ridder in de orde van het Heilig Kruis en maakt deel uit van een groep van vier molens, gelegen tussen het dorp van Mormoiron en het dorp van Mazan.

Na verloop van tijd werd de molen geïntegreerd in een grote Provençaalse Mas (huis) die gevestigd was langs een Romeinse weg. Paradou werd oorspronkelijk gebouwd voor de bereiding van wol en linnen. Dit was een zeer lucratieve industrie voor de Gemeenschap, omdat de grondstoffen op de site beschikbaar waren. Later werd de molen werd gebruikt voor de productie van olijfolie, vandaag is ze nog steeds omgeven door wijngaarden en olijfbomen.

Om de website van Puro wijnen te bezoeken, moet u de wettelijke leeftijd van 18 jaar hebben. Bent u ouder dan 18 jaar?