Waarom Puro wijnen?
  • Caracterroir
  • Snelle levering
  • Exclusieve wijnen
  • Kwaliteit
Puro Wijnen
Herenweg 9
8300 Knokke-Heist
+32 (0) 50 66 52 24
info@wijnenpuro.be

Luccarelli, Sangiovese 2021

 8,99

Serveertip Rundvlees, charcuterieschotel, Wilde eend
Type rood
Herkomst Italië
Streek Puglia
Druif Sangiovese
Inhoud 75cl
Domein Luccarelli

Artikelnummer: 13301 Categorieën: , ,

Beschrijving

Een Sangiovese met stevig wat karakter in het glas. Maraschino kersen, pruimen, wat mokka met een vleugje roostertoetsen. Een hint van kruiden en specerijen. Bij het openwalsen ruik je een streepje Marokkaans leer overgoten met een braambessensausje. Fluweelzacht, sappig en speels. Afkomstig uit Puglia, de appellatie Daunia ligt in wat ze de spoor van de laars van Italië heten. Een niet te versmaden zuidelijke Sangiovese!

Luccarelli wijnen is een project waarbij expert-wijnmakers en ervaren wijnboeren samenwerken om topwijnen te produceren. Hierbij wordt er rekening gehouden met dé drie belangrijkste elementen van Zuid-Italie: zon, zee en passie.

Zorgvuldige selectie van de wijngaard en van het fruit in de wijngaard. Werken op het ritme van de natuur en met respect voor het land. Enkel handgeplukte druiven van de allerbeste kwaliteit worden gebruikt om de wijnen een lang en opwindend leven in de fles te bezorgen.

Inox vinificatie. Maceratie/fermentatie gedurende 15 dagen. Afkomstig uit Puglia, de appellatie Daunia, die men de poort van de laars van Italie heet.

Wist je dat…  Sangiovese afkomstig is van sanguis Jovis, “het bloed van Jupiter”omdat de monniken, op vraag van een bezoeker, een naam moesten verzinnen voor de wijn die ze zelf gewooon “vino” (wijn) heetten.

Om de website van Puro wijnen te bezoeken, moet u de wettelijke leeftijd van 18 jaar hebben. Bent u ouder dan 18 jaar?