Waarom Puro wijnen?
  • Caracterroir
  • Snelle levering
  • Exclusieve wijnen
  • Kwaliteit
Puro Wijnen
Herenweg 9
8300 Knokke-Heist
+32 (0) 50 66 52 24
info@wijnenpuro.be

Tenuta Argentiera Ai Genepri rosso 2021

 22,99

Serveertip Rundsvlees, Wild: hertenkalf/haas/, wildstoofpotjes
Type rood
Herkomst Italië
Streek Toscane
Jaargang 2018
Druif 50% Cabernet Sauvignon, 30% Syrah, 20% Merlot
Inhoud 75cl
Domein Tenuta Argentiera

Artikelnummer: 13611 Categorieën: , ,

Beschrijving

Ai Genepri rosso 2018 Tenuta Argentiera

Intens en diep ruby kleur met paarse reflexen. De neus is fris en geeft gek genoeg eerst even de geur van witte bloem, een prelude op de verse kers en blackberry. De smaak is vol en heeft een evenwichtige structuur; de tannines zijn aanwezig, maar in harmonie met de zuren. In de finish delicate gekruide toetsen.

Bolgheri Tenuta Argentiera is een relatief nieuwe naam voor het gebied rondom het gelijknamige dorpje in Toscane. Deze Italiaanse wijn heeft desondanks in korte tijd een geweldige naam opgebouwd. De gemeente Bolgheri ligt vlakbij de kust ten zuiden van bekende steden als Pisa en Livorno en zo’n 100 kilometer ten zuidwesten van Florence. Bolgheri is een appellatie die ontstaan is vanuit de gedachte om meer internationaal gestijlde wijnen te creëren met andere druivenrassen dan die toegestaan waren.

Argentiera dankt zijn naam aan het Italiaanse woord ‘argento’ wat zilver betekent. Dit refereert aan de vele zilvermijnen van vroeger. Het bedrijf is eigendom van de broers Corrado en Marcello Fratini en de beroemde Piero Antinori. De wijngaarden van Argentiera liggen het dichtst bij de zee en zijn tevens de meest hoog gelegen van het gebied. De omstandigheden zijn hier perfect voor de productie van hoogwaardige rode wijnen.

Om de website van Puro wijnen te bezoeken, moet u de wettelijke leeftijd van 18 jaar hebben. Bent u ouder dan 18 jaar?