Waarom Puro wijnen?
  • Caracterroir
  • Snelle levering
  • Exclusieve wijnen
  • Kwaliteit
Puro Wijnen
Herenweg 9
8300 Knokke-Heist
+32 (0) 50 66 52 24
info@wijnenpuro.be

Icario, Vino Nobile di Montepulciano reserva ‘Vitaroccia’ 2016

 33,99

Serveertip Rundsvlees, Wild: hertenkalf/haas, wildstoofpotjes
Type rood
Herkomst Italië
Streek Toscane
Jaargang 2016
Druif 95% Sangiovese, 5% Merlot
Inhoud 75cl
Domein Icario
Wijnmaker Franco Bernabei

Artikelnummer: 13604 Categorieën: , ,

Beschrijving

Icario strekt zich uit over 51 ha. 22 hiervan zijn wijngaarden in een amfitheaterlay-out rond onze wijnmakerij, op een hoogte van 450 m.
Bodemonderzoeken uitgevoerd door Dr. Francesco Lizio stellen ons in staat alles te weten over onze wijngaarden en we werken eraan om hun morfologische kenmerken te respecteren en te verbeteren.

We gebruiken precisiewijnbouw, wat vraagt om:
– De drastische vermindering van chemische middelen, zowel qua hoeveelheid als qua gebruiksfrequentie
– het dunner worden van de bladeren van wijnstokken om de luchtcirculatie te bevorderen en het begin van de ziekte te verminderen
– Constante monitoring van plantwaterstanden

We geven ook de voorkeur aan:
– De groei van vlinderbloemige planten in de wijngaarden om de bodem vruchtbaar te houden en te voeden met meer voedingsstoffen
– Mulchen van wijngaarden om de bodemvruchtbaarheid op lange termijn te behouden

We respecteren onze planten en streven ernaar om ervoor te zorgen dat ze lang leven. Daarom hebben we Simonit & Sirch-snoeimethoden aangenomen die kleine sneden aan de planten vereisen tijdens het snoeien om de sapstroom te bevorderen en de aanwezigheid van bacteriën te vermijden.

Wij zijn een holistische precisielandbouw.
Icario ligt in Montepulciano, in een hoek van Toscane grenzend aan Umbrië, een hoek die nog steeds zijn authentieke aard en ongerepte schoonheid heeft behouden. Het is een gebied waar geen grote fabrieken zijn, maar kleine winkeltjes, ambachtslieden en een cultuur van gastvrijheid.
Montepulciano is een perfect bewaard gebleven klein centrum, zozeer zelfs dat het vanwege zijn prachtige renaissancegebouwen de parel van de renaissance wordt genoemd. Als centrum voor kunst, muziek en vol geschiedenis is Montepulciano ook een van de oudste wijngebieden.
De Etrusken produceerden al wijn in Montepulciano, zoals blijkt uit vondsten die zijn opgegraven in nabijgelegen Etruskische graven. Er zijn verschillende documenten uit latere perioden, beginnend vanaf 789 (een erfenis van de geestelijke Arnipert) die de geschikte aard van Montepulciano voor wijnbereiding onderstrepen.

Om de website van Puro wijnen te bezoeken, moet u de wettelijke leeftijd van 18 jaar hebben. Bent u ouder dan 18 jaar?