Beschrijving
Appellatie – Regio – Land: Porto DOC – Douro – Portugal
Assemblage: Touriga Nacional – Tinta Roriz – Touriga Franca – Tinta Barroca
Vinificatie: Deze porto is afkomstig van de beste druivenstokken van ‘RD du Douro’ en wordt gemaakt en gebotteld volgens de traditionele methode. De oogst vindt plaats tussen begin september en eind oktober. Gisting in inoxen cuves. De most ondergaat een gistingsproces, dat wordt gestopt door de toevoeging van brandewijn van 77% vol wanneer de gewenste zoetheid bereikt wordt. De wijn oudert 10 jaren lang in vaten, waarna het wordt gescheiden van het bezinksel en eventueel het alcoholgehalte aanpassen.
Wijnbeschrijving: De kleur van deze porto verandert door de rijping naar bruinrood. In de neus vinden we fruitige aroma’s met smaaktoetsen van noten en karamel.
Wijn en gerecht: Deze porto is een mooie combinatie bij gedroogd fruit, boerenham, wild, eenden- of ganzenlever met sinaasappel of peer, blauwe schimmelkazen, kazen met truffel, Portugese kazen en desserts.