Waarom Puro wijnen?
  • Caracterroir
  • Snelle levering
  • Exclusieve wijnen
  • Kwaliteit
Puro Wijnen
Herenweg 9
8300 Knokke-Heist
+32 (0) 50 66 52 24
info@wijnenpuro.be

Nanclares y Prieto Tempus Vivendi 2022

 18,99

Serveertip Aperitief + hapjes, feestelijke gelegenheden, oesters- en zeevruchtenschotels,…
Type wit
Herkomst Spanje
Streek Rias Baixas
Druif albarinho
Inhoud 75cl
Domein Nanclares y Prieto
Wijnmaker Alberto Nanclares

Artikelnummer: 14402 Categorieën: , ,

Beschrijving

Nanclres y Prieto verbouwen de Albariño-variëteit in onze veertien wijngaarden die groeien in El Salnés (Rias Baixas), verspreid over een totaal van 5 hectare. Onze wijnstokken zijn tussen de 30 en meer dan 100 jaar oud en hebben een gemiddelde opbrengst.

We telen onze wijnstokken volgens de principes van minimale interventie, waarbij we zoeken naar biologisch evenwicht in de plant, waardoor het terroir zich kan uiten.

We bemesten onze wijngaarden met compost gemaakt van druivenpulp en algen die we verzamelen in de Ría de Arousa, die in wezen sporenelementen, mineralen en antibiotica leveren die de weerstand van de plant tegen ziekten verbeteren.

Het is essentieel om gecontroleerde opbrengsten en perfect rijpe druiven te hebben om de wijnen de mineraliteit en het zoutgehalte van ons land te laten uitdrukken. We voeren “groen oogsten” uit om de druiventrossen optimaal te laten rijpen – het verwijderen van vegetatie (bladuitdunning), het verwijderen van die druiventrossen die niet goed zullen rijpen (trosuitdunning) en het verwijderen van ongeschikte druiven (vooroogst).

Om de website van Puro wijnen te bezoeken, moet u de wettelijke leeftijd van 18 jaar hebben. Bent u ouder dan 18 jaar?