Waarom Puro wijnen?
  • Caracterroir
  • Snelle levering
  • Exclusieve wijnen
  • Kwaliteit
Puro Wijnen
Herenweg 9
8300 Knokke-Heist
+32 (0) 50 66 52 24
info@wijnenpuro.be

Sierra Cantabria Rioja ‘Seleccion’ 2020

 9,99

Serveertip Fazant, opgevulde kalkoen

Type rood

Herkomst Spanje

Streek Rioja

Druif tempranillo

Inhoud 75cl

Domein Sierra Cantabria

Artikelnummer: 14204 Categorieën: , ,

Beschrijving

Sierra Cantabria bevindt zich in de plaats San Vicente de la Sonsierra in het hart van het Rioja (Alavesa) gebied. De bodega is eigendom van de familie Eguren die hier sinds 1870 wijngaarden bezitten, op enkele van de beste locaties (terroirs) van de hele Rioja streek. Sierra de Cantabria werd in 1957 opgericht door Guillermo Eguren. Jaar in jaar uit ontvangen de wijnen van Sierra Cantabria lovende kritieken en worden geroemd vanwege de zeer goede prijs – kwaliteit verhouding.

Duurzaamheid staat centraal voor de Eguren familie. De wijngaarden worden al meer dan dertig jaar volgens biologische wijnbouwprincipes bewerkt. Chemische bestrijdingsmiddelen worden dan ook sinds lange tijd niet meer gebruikt. De wijngaarden van Sierra Cantabria worden tegen de koude noordelijke winden beschermd door het gelijknamige Sierra Cantabria gebergte.

De wijngaard locaties verschillen van elkaar in hoogte, grond samenstelling, ligging en leeftijd van de wijnstokken. Ze profiteren allemaal van de samenvloeiing van Atlantische en Mediterrane klimaat invloeden. Iedere wijngaard heeft daarom zijn eigen karakter en het zijn deze verschillende karakter (terroir) eigenschappen die de familie Eguren in de wijnen terug wil laten komen.

Wat maakt de wijnen van Sierra Cantabria nu zo goed?
– Wijngaarden op enkele van de allerbeste locaties/ terroirs van de Rioja streek.
– De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is hoog en daarnaast is er zeer veel aandacht voor het onderhouden van de wijngaarden. De beste wijnen worden gemaakt van de beste druiven.
– Voortdurend selecteren om de beste kwaliteit te verkrijgen: In de wijngaard, tijdens het plukken en binnenkomst van de druiven op de bodega, selectie en kwalificatie (crianza, reserva etc.) van de wijnen na vinificatie en verdere rijping.
– Zeer hygiënisch/ schoon werken in de wijnkelder. Dit betekent: Super schone vloeren; rijpingsvaten, vergistingstanks en voortdurend schoonmaken en poetsen.
– Wijnmaken/ vinificatie per wijngaard. Van de meest bijzondere wijngaarden worden de druiven in gescheiden tanks gevinifieerd. Dit wordt gedaan om het karakter van de wijngaard zo goed mogelijk in de wijn te vangen.

Om de website van Puro wijnen te bezoeken, moet u de wettelijke leeftijd van 18 jaar hebben. Bent u ouder dan 18 jaar?