Waarom Puro wijnen?
  • Caracterroir
  • Snelle levering
  • Exclusieve wijnen
  • Kwaliteit
Puro Wijnen
Herenweg 9
8300 Knokke-Heist
+32 (0) 50 66 52 24
info@wijnenpuro.be

Bodegas Langa, Garnacha ‘classic’ 2020

 13,99

Serveertip Rundsvlees, Wild: hertenkalf/haas/, wildstoofpotjes
Type rood
Herkomst Spanje
Streek DO Calatayud – Aragon
Jaargang 2018
Druif Grenache (100j)
Inhoud 75cl
Domein Bodegas Langa
Wijnmakers D. César Langa

Artikelnummer: 14001 Categorieën: , ,

Beschrijving

Wijnbeschrijving: De wijn heeft een mooie kersenrode kleur met een schijn van violet. In de neus herkennen we rijp rood fruit en violet ondersteund door een rokerige en chocolade toets. De aanzet in de mond is zacht. De aciditeit, tannines en alcohol dragen elkaar zodat de wijn evenwichtig is ondanks het hoge alcoholgehalte. In de mond hebben we vooral smaak van rijp rood fruit, zwarte bes en een rokerige toets.

Vinificatie: De druivelaars zijn tussen de 70 en de 100 jaar oud. Na ontristen en ontpitten gebeurt een maceratie van 2 tot 5 dagen. De fermentatie gebeurt in stalen vaten op 20° C en rijpt hierna 20 dagen op eigen droesem. Na persing en natuurlijke filtering ondergaat de wijn een malolactische fermentatie in eiken vaten. De rijping gebeurt 3 maanden op eiken vaten en minstens 6 maanden op fles.

De eerste stappen in dit succesverhaal zijn gezet door Don Mariano Langa Gallego die in het kleine dorpje Morata de Jiloca een klein wijndomein begon in 1867.Vandaag is Bodegas Langa marktleider en metronoom in de cavaproductie van Aragon. Dit is het enige familiaal gerunde wijndomein in de DO Calatayud met geschiedenis en traditie.

De Langa familie bezit meer dan 70 hectares aan wijngaarden verdeeld over twee domeinen die van totaal verschillende condities mogen profiteren met als resultaat een variëteit aan aroma’s van topklasse. De wijngaarden liggen tussen het bergmassief van de Sierra Armantes en de Ribotarivier op een hoogte van 6 à 900 meter. Het microklimaat hier aanwezig wordt gekarakteriseerd door extreem weinig neerslag. De bodem bestaat uit klei en gesteente en is een perfect terroir voor wijnbouw.

Om de website van Puro wijnen te bezoeken, moet u de wettelijke leeftijd van 18 jaar hebben. Bent u ouder dan 18 jaar?