Waarom Puro wijnen?
  • Caracterroir
  • Snelle levering
  • Exclusieve wijnen
  • Kwaliteit
Puro Wijnen
Herenweg 9
8300 Knokke-Heist
+32 (0) 50 66 52 24
info@wijnenpuro.be

Quinta de Chocapalha: een duurzaam familiebedrijf met Sandra Tavares als absolute ster!

Quinta de Chocapalha mag met recht een familiebedrijf genoemd worden. In de jaren ’80 kochten Alice en haar man Paulo Tavares da Silva het bedrijf, ze investeerden fors in wijngaarden en in de kelder.
Zij leiden het bedrijf nog steeds en ook hun dochters zijn actief binnen Quinta de Chocapalha. Andrea Tavares is exportmanager en haar zus Sandra Tavares is één van Portugals meest talentvolle wijnmaaksters. Ook een aantal andere Portugese wijnhuizen voorziet zij van haar expertise.

Quinta de Chocapalha

De 45ha wijngaarden zijn gesitueerd vlak boven Lissabon en vallen onder de DO Vinho Regional Lisboa. Reeds in de 16e eeuw werd er lovend over de uitstekende wijngaarden bericht. De wijngaarden zijn beplant met internationale rassen zoals Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay en Sauvignon Blanc maar ook typisch Portugese rassen zoals de Arinto, Verdelho, Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Franca en Castelão. Onlangs werd er een compleet nieuwe kelder in gebruik genomen waardoor Quinta de Chocapalha klaar is voor de toekomst.

Door het Serra de Montejunto-gebergte te beklimmen, wordt een landschap onthuld dat de zintuigen betovert. Een landschap gemaakt van groene velden, niet alleen van wijngaarden en de blauwe oceaan.Quinta de Chocapalha is genesteld in die golvende heuvels die zich uitstrekken tot aan de rivier de Taag. De weg die afkomstig is van Aldeia Galega da Merceana heeft een unieke charme versierd met grote eeuwenoude bomen.

Toen ik hier aankwam, was ik verrukt. Wat me fascineerde, was dat het een boerderij was en niet zomaar een stuk land. Het rook naar traditie en dat merk je aan de bomen.
Sinds het begin is het project gebaseerd op traditie in combinatie met kennis en moderne technologie.

Hoewel het potentieel van het landgoed om geweldige wijnen te produceren al lang geleden werd erkend, is dat doel in de loop van de tijd veranderd. Toen de familie Tavares da Silva naar Quinta de Chocapalha kwam, waren de aangeplante druivensoorten bedoeld om productiequota te behalen en verkeerden ze in slechte staat. Herstructurering van de wijngaarden was onvermijdelijk om wijnen te produceren die het speciale terroir van dit landgoed beter weerspiegelen.

We hebben het van onze ouders geërfd en zijn het aan onze kinderen verschuldigd. Daarom behandelen ze bij Quinta de Chocapalha de natuur met het grootste respect. Ze beoefenen duurzame landbouw en daardoor beschermen ze de gezondheid en levensduur van de wijnstokken.

Het domein volgt een reeks richtlijnen die het grootste respect voor de natuur aantonen. Ze passen geïntegreerde productiemethoden toe op het hele terrein. Er werd een dam aangelegd en inheemse vegetatie aangeplant waardoor tientallen diersoorten konden terugkeren, van reptielen tot vissen en vogels.

Het water uit de dam wordt gebruikt om de fruitbomen te irrigeren. Een andere passie van de familie Tavarez is het telen van Pêra Rocha-peren, een traditionele Portugese variëteit. Zoet en sappig, deze peer is een waardige ambassadeur van Portugal in de wereld. De zorg voor het milieu komt ook tot uiting in hun afvalwaterzuiveringsinstallatie. Rioolwater van de wijnmakerij wordt behandeld voordat het in de natuur wordt geloosd.

Om de website van Puro wijnen te bezoeken, moet u de wettelijke leeftijd van 18 jaar hebben. Bent u ouder dan 18 jaar?